jodelie kirjoitti:Hei tonttuseni!
Ekan luukun ruokalistasta kaipaisin reseptejäsi seuraaviin:
Possua kastikkeessa
Jauhelihakasviskastike
KatkarapupaistosKiitos jo etukäteen! Tällä viikolla syödäänkin sitä lohta, jonka resepti olikin mukana.
Osasit sieltä poimia juuri ne ruoat, joihin ei juurikaan reseptejä ole
Possua kastikkeessa tarkoittaa lähinnä sitä, että ostetaan sopivan kokoinen viljaporsaan sisäpaisti, mikä paloitellaan semmosiksi noiseteiksi. Ruskistetaan pannulla ja laitetaan muhimaan jonkun yleensä valmiskastikkeen sekaan. Tallinnasta ollaan tuotu mm. gulash-valmiskastikeaineksia, mikä toimii hyvin tämän kanssa. En osaa sanoa, saako Suomesta tällaisia.
Jauhelihakasviskastikkeen perusta on jauhelihasta ja (maustetusta) tomaattimurskasta rakennettu. Sinne sekaan sitten ollaan laitettu porkkanaa, sipulia, paprikaa ja joskus, jos ollaan haluttu isompi satsi kerralla, soijarouhetta. Tämä ruoka on yleensä minun mieheni tekemä, joten mausteiden käytöstä en osaa sanoa. Hän on meidän perheen maustemestari
Katkarapupaistos löytyy listalta, mutta valitettavasti me ei kuitenkaan ihan hirvittävän usein sitä saada tehtyä. Ja silloin kun saadaan niin siihen tulee joko tavallisia tai jätikatkarapuja, paprikaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja sipulia. Katkaravut marinoidaan grillauskastikkeella. Samaa kastiketta voi kuitenkin käyttää myös paistamisvaiheessa. Usein tehdään tätä kesällä grillissä lihan lisäkkeeksi. Mutta toimii myös perunoiden kanssa. Harmittavinta meidän perheessä tämän ruoan kanssa on se, että lapset ei juurikaan haluaisi syödä kasviksia, mutta katkarapuja ne voisi vetää vaikka lapiokaupalla
Valitettavasti en tämän parempia reseptejä näistä osaa antaa. Toivottavasti saat tästä kuitenkin jotain ideoita.