Scarpebox Brown Canella
-PUPU-

Isovillakoira, Standard poodle
Ruskea/brown

*14.9.2007
56cm/17kg

Kasvattaja/Breeder:Maarit Nord, Tammela

Lonkat/Hips: A/B
Silmät/Eyes:ok, ei perinnöllisiä silmäsairauksia (3/09 ja 11/12)
Krooninen bronkiitti/chronic bronchitis 1/2015

Pupu Kennelliiton tietokannassa/Finnish kennel club database

1 x SERT/1 x CC
1 x vara-CACIB/ 1 x res-CACIB
4 x vara-SERT/4 x res-CC
1 x VSP/1 x BOS
1 x VSP-pentu/1 x BOS-Puppy

Näyttelyarvostelut/Showresults

 

Pupu on ruskea, isovillakoira narttu, jolla on luonnostaan melko lyhyt häntä. Neiti on todella reipas ja vilkas. Pupua kutsuttiin pentuna hännän takia Pupu Tupunaksi ja siitä tuo Pupu nimi jäi, kun emme keksineet parempaakaan (pikku suklaapupu siis).

Alkuajoista Pupu on rauhoittunut. Silti se on kuuliainen ja toimelias ja varsinainen ikiliikkuja. Pihamaalla vauhtiakin riittää, erityisesti koirakavereiden kanssa. Pupu on kaikkien kaveri ja tervehdykset tapahtuvat hirmu tohinalla, mutta sitten koira rauhoittuu normaaliin touhukkaaseen olotilaansa.

Pupu on harjoitellut tottelevaisuutta ja känyt rallytoko kurssin. Koira suorittaa annetut tehtävät tarkasti ja tottelee hyvin. Käytän Pupun koulutukseen naksutinta, jonka avulla Pupu oppii uudet asiat todella nopeasti (ja tietenkin nakkipalat auttaa...). Pupu on käynyt myös agilityn alkeiskurssia.

Pupu leikattiin continentaliin pikkasen vajaa 9kk iässä, mutta nykyään tukkamalli vaihtelee kaljusta pidempään. Näyttelykehissä olemme satunnaisesti pyörähtäneet, mutta nyt väri on sen verran haalistunut, ettei kehiin juuri kannata enää mennä. Pupu leikattiin kesällä 2011.

Pupun häntään tuli kasvain kesällä 2013 ja Pupun häntä jouduttiin amputoimaan entistä lyhyemmäksi.

Tammikuussa 2015 Pupulta löydettiin sattumalta röntgenkuvissa verkottuneet keuhkot, yskiminen sai diagnoosiksi kroonisen bronkiitin, närästyksen sijaan. Pupulle aloitettiin kortisonilääkitys, ilmeisesti loppuelämäksi. Jouduimme hautaamaan haaveet veteraanikehien valloituksesta.